- عوارض فیلر زیر چشم
- عوارض نادر و خطرناک فیلر زیر چشم
- مراقبت های لازم جهت پیشگیری از عوارض تزریق ژل زیر چشم
- عوارض فیلر زیر چشم چه زمانی پر خطر خواهد بود؟
- سن مناسب فیلر زیر چشم برای پیشگیری از بروز عوارض فیلر زیر چشم
- هزینه فیلر زیر چشم
- کاندید های نامناسب فیلر زیر چشم
- بعد از تزریق فیلر زیر چشم موقع بروز چه عوارضی باید به پزشک مراجعه شود؟
- سوالات درمورد عوارض فیلر زیر چشم
تزریق فیلر چشم یکی از روشهای زیبایی میباشد که موجب از بین رفتن سیاهی زیر چشم و گودی آن میگردد و چین و چروک های دور چشم را کمتر مینماید. این روش درمانی علاوه بر اینکه چهره را زیباتر مینماید باعث افزایش اعتماد به نفس نیز در فرد میشود. اما اینکه آیا این روش درمانی دارای عوارض است؟ در پاسخ میگوییم که بله مثل هر روش درمانی این روش نیز عوارض دارد. یکی از موضوعات مهم که باید موقع تزریق ژل به صورت جهت از بین بردن چین و چروک های موجود در پیرامون چشم و حتی گودی زیر چشم باید در نظر داشت، عوارض تزریق ژل زیر قسمت چشم میباشد. شما میتوانید به کمک روش تزریق ژل به زیر چشم مشکلاتی همچون سیاهی و گودی و کبودی زیر چشم را برطرف کرده و شرایط را برای جوانسازی پوست صورت و زیبایی خود فراهم کنید. روش تزریق ژل به ناحیه زیر چشم باعث شده از تا خیلی از مشکلات که به ظاهر و فرم صورت مرتبط میشود را درمان کرده ولی این روش هم صورت روش های دیگر دارای معایب و مزایا میباشد، که نیاز است تا انتهای موضوع با ما همراه شوید تا در مورد عوارض تزریق ژل به ناحیه زیر چشم اطلاعات کسب کنید.
عوارض فیلر زیر چشم
به خاطر اینکه پوست پلک و همینطور قسمت های اطراف صورت بسیار نازک میباشد، جوانسازی زیر چشم ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد. همینطور به خاطر آناتومی ظریف و سخت پیرامون چشم، هر انژکتوری که دارای مهارت فنی گسترده لازم است، برای انجام درست و موفقیت آمیز این درمان نمیباشد. یکی از کارهای مهمی که برای انجام فیلر زیر چشم لازم است برگزیدن پزشک با تجربه و مناسب میباشد. اگر اطمینان کافی نسبت به ارائه دهنده ای که برگزیده اید داشتید، میتوانید درمان خود را در پیش بگیرید. با همه این ها علاوه بر اینکه پزشک متخصص شما چقدر با تجربه است هنوز عارضه جانبی عوارض متعددی برای فیلر زیر چشم وجود دارد که به صورت موقتی میباشد. پس دانستن همه اینها برای شما که میخواهید فیلر زیر چشم انجام دهید، ضروری است. در ادامه شما را با عوارض فیلر زیر چشم آشنا میکنیم:
- کبودی و تورم
کبودی و تورم از جمله عوارضی میباشند که بعد از فیلر زیر چشم ممکن است رخ دهد. یکی از معمول ترین تاثیرات منفی تزریق اسید هیالورونیک، که یک ماده رایج در فیلرهای پوستی میباشد، همین کبودی است.
بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام گرفته، بعضی از مطالعات نشان دهنده این است که کبودی تنها در ۱۹ الی ۲۴ درصد مریض ها اتفاق میافتد. همچنین مطالعات دیگر حدس میزنند که این میزان احتمال دارد تا ۶۸ درصد باشد. تزریق فیلر زیر چشم عوارض رایج دیگری نیز دارد که آن تورم طولانی مدت است. در اثر این اتفاق شما شاهد ظاهری غیر طبیعی یا بیش از اندازه غیر عادی خواهید بود که این بسیار ناخوشایند است.
در این حالت هم کبودی و هم تورم ممکن است در عرض چند روز برای خیلی از افراد از بین برود. کرم آرنیکا ممکن است به واسطه پزشک برای کم کردن کبودی و تغییر رنگ آن به شما تجویز شود.
- عفونت
عفونت محل تزریق یکی از عارضه های شناخته شده است که اگر پزشک صلاح ببیند، میتوان برای رفع آن از آنتی بیوتیک ها استفاده کرد. در بعضی از موارد خیلی کم ممکن است محل تزریق شده بعد از گذشت ۶ ماه دچار عفونت شود. بعد از گذشت مدت طولانی این امکان وجود دارد که چشم شما دچار حساسیت شود و علائم عفونت فیلر زیر چشم همچون قرمزی و ورم و درد در ناحیه محل تزریق داشته باشد.
- هایپر پیگمانتاسیون
به خاطر واکنش پوست به تروما این امکان وجود دارد که هایپر پیگمانتاسیون که همان لکه های تیره پوست میباشد به وجود آید که این عامل میتواند یکی از عوارض فیلر زیر چشم باشد. بر اساس تحقیقاتی که در clinical, cosmetic,investigational dermatology صورت گرفت به این نتیجه رسیدن که افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند، احتمال خیلی زیادی دارد که مبتلا به هایپر پیگمانتاسیون شوند.
- گلوله شدن فیلر زیر چشم
از عوارض دیگری که بعد از تزریق ژل نا معتبر ممکن است به وجود آید گلوله شدن فیلر زیر چشم میباشد که ظاهر صورت را بسیار ناخوشایند میکند. یکی از عوارض خیلی جدی ولی کم حین تزریق فیلر، وارد شدن ژل به درون رگ های خونی میباشد. در این موقع، رگ های خونی بسته شده و مشکلاتی همچون آسیب دیدن بینایی و حتی نابینایی دائمی را به دنبال خواهد داشت. در اثر تزریق نامناسب فیلر زیر چشم ممکن است عروق پاره شود که در این صورت عوارض جدی همچون نابینایی موقتی و یا کامل را به دنبال خواهد داشت.
- بی نظمی
یکی دیگر از عواملی که در اثر فیلر زیر چشم به وجود میآید، بی نظمی حاصل از استفاده سطحی فیلر در قسمت بالای لایه ماهیچه ای و یا درست در پوست میباشد که علت تورم یا توده روی پوست است. این ورم یا توده که در روی پوست ایجاد میشود جای نگرانی نداره چرا که بعد از گذشتن روز به طور کامل رفع میشود. با همه اینها اگر تزریق به طور صحیح انجام نگیرد، این امکان وجود دارد که بر روی پوست باقی بماند. اگر این اتفاق افتاد، باید با یک پزشک با تجربه یا متخصص زیبایی تماس بگیرید. هیالورونیداز گاهی جهت حل ایمن و بهتر پر کننده های اسید هیالورونیک و برعکس کردن نتایج ناخواسته مورد استفاده قرار میگیرد.
- تغییر رنگ یا اثر تیندال
این احتمال وجود دارد که بعضی از بیماری هایی که فیلرهای اسید هیالورونیک به پوست تزریق میکند، اثر تیندال یا پراکندگی رایلی را داشته باشند. اثر تیندال پراکندگی نور که بر خواسته از ذرات ماده در راه آن است توصیف میکند. موقعی که ذرات فیلر صورت اسید هیالورونیک به صورت پوست نزدیکتر میشود، یک نور به همان قسمت برخورد میکند سپس روی پوست پراکنده شده و در نهایت یک رنگ متمایل به آبی روی ناحیه مورد درمان در پوست پدیدار میشود. این عارضه یکی دیگر از عوارض فیلر زیر چشم میباشد بعضی وقت ها بعد از تزریق فیلر اسید هیالورونیک صورت در بعضی از بیماران میتوان اثر تیندال را با رنگ پوست خیلی کمرنگ، مشاهده کرد. همینطور اگر این ماده در روی بافتی درست قرار گرفته باشد. اگر رنگدانه قابل توجه وجود نداشته باشد، پوست نازک پیج همواره قادر نیست به اندازه کافی محصول پر کننده صورت را از نور مخفی کند، در نهایت نور پخش شده و رنگ متمایل به آبی در قسمت زیر درمان پدیدار میشود. این را میتوان در قسمتهای دیگر بدن با پوست نازک همچون پوست اطراف لب نیز مشاهده کرد. اگر اثر تیندال را در قسمت پلک پایین خود دارید، تزریق هیالورونیداز بیشتر وقت ها با حل کردن محصول پر کننده صورت، این مسئله را حل میکند.
عوارض نادر و خطرناک فیلر زیر چشم
اگر برای تزریق ژل زیر چشم به پزشکی کم تجربه مراجعه کنید و یا از محصولات بی کیفیت و غیر معتبر موقع تزریق ژل استفاده کنید، موجب بروز عوارض غیر قابل برگشت و شدید میشود.
از جمله عوارض شدید و غیرقابل برگشت تزریق ژل زیر چشم موارد زیر میباشند:
- مبتلا شدن به عفونت شدید و پخش شدن آن به دیگر قسمت های بدن
- پدیدار شدن نکروز پوست در زیر چشم
- کم شدن بینایی و پیر شدن چشم به خاطر آسیب دیدن رگ های خونی چشم
- جابجا شدن ژل تزریقی به دیگر قسمت های صورت
- در صورت مصرف ژل تزریقی نا مرغوب سطح صورت به صورت گلوله گلوله شدن
- از بین رفتن بافت های پوستی در ناحیه زیر چشم به خاطر قطع شدن جریان خون
- پدیدار شدن التهاب شدید و حتی حساسیت
- به وجود آمدن سرطان در افراد
- تولید شدن گرانولوما به واسطه ژل تزریقی نا مرغوب و غیر معتبر
مراقبت های لازم جهت پیشگیری از عوارض تزریق ژل زیر چشم
بعد از اینکه عمل تزریق ژل در ناحیه زیر چشم را انجام دادید، شما باید برای مدت کوتاهی برای اینکه جای تزریق شده عوارض جانبی نداشته باشد و همچنین برای کوتاه شدن دوره درمان به پیشنهاد های پزشک به دقت کنید. برای گرفتن نتایج مطلوب بعد از تزریق ژل زیر ناحیه چشم نیاز است تا مراقبتهای بعد از تزریق فیلر زیر چشم را رعایت کنید:
- عدم شستشوی صورت به مدت ۲۴ ساعت
- حمام نکردن با آب داغ
- در مدت زمان اندک و فشار آب کم حمام کردن
- به مدت دو هفته به استخر، سونا و جکوزی و غیره نرفتن
- به مدت یک الی دو هفته به پشت خوابیدن
- به هیچ عنوان نباید فعالیت ورزش سنگین انجام دهید.
- از لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده نکنید.
- به مدت ۱۵ دقیقه بعد از تزریق ژل زیر چشم از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
- برای کاهش درد اگر پزشک داروی ضد درد تجویز کند استفاده کنید تا میزان درد احتمالی کاهش یابد.
- به هیچ عنوان در برابر نور آفتاب به طور مستقیم قرار نگیرید.
- تغذیه مناسب و خواب کافی داشته باشید.
- نباید از الکل و سیگار در این دوره استفاده کنید.
- بعد از ۲۴ ساعت صورت خود را با مواد شوینده مناسب شست و شو دهید.
عوارض فیلر زیر چشم چه زمانی پر خطر خواهد بود؟
خیلی از افراد مراجعه کننده درباره عوارض تزریق فیلر زیر چشم نگران هستند و در اولین بازدید، در مورد عوارض تزریق فیلر در ناحیه زیر چشم و همچنین خطراتی که میتواند به دنبال داشته باشد سوال میکنند. اما اصل موضوع این است که اگر تزریق ژل زیر ناحیه چشم در شرایط کاملا بهداشتی و با ژل مناسب و همچنین توسط یک پزشک ماهر و متخصص پوست و زیبایی در کلینیک معتبر انجام گیرد، فیلر زیر چشم عوارض زیادی نخواهد داشت و این امکان وجود دارد که بیمار به صورت خیلی کم کبودی یا تورم و همچنین ناراحتی در محل تزریق ژل داشته باشد.
خوب است بدانید ورم یا کبودی بعد از تزریق فیلر زیر ناحیه چشم در روزهای اول و دوم طبیعی میباشد. اما اگر این مدت خیلی طولانی باشد، خطرناک بوده و باید به پزشک مراجعه کنید. همینطور عوارض تزریق فیلر زیر چشم موقعی خطرناک میباشد که تزریق ژل به طور اتفاقی به درون عروق خونی نفوذ کند و باعث پاره شدن عروق شود. با اینکه ممکن است این اتفاق خیلی نادر باشد اما برای جلوگیری از بروز آن بهتر است از تزریق با کانولا انجام گیرد.
سن مناسب فیلر زیر چشم برای پیشگیری از بروز عوارض فیلر زیر چشم
شاید تزریق کردن ژل برای قسمتهای گوناگون بدن در سن جوانی غیر ضروری باشد و تصور افراد بر این باشد که قبل از ایجاد چین و چروک و خطوط صورت و همچنین افتادگی پوست و گودی زیر چشم نیاز به تزریق ژل نمیباشد. با همه اینا تحقیقات نشان میدهد سنین جوانی بهترین موقع برای شروع تزریق ژل برای قسمت های گوناگون پوست میباشد.
فیلرها میتوانند از بروز علایم مرتبط با افزایش سن پیشگیری کنند و باعث شوند پوست شادابی خود را برای مدت طولانی حفظ کند. لازم است بدانید وضعیت پوست افراد به نوع زندگی هر فرد با فرد دیگری متفاوت بوده است ولی بهترین عملکرد در مورد سن مناسب برای تزریق فیلر ها این است که افراد هر زمان احساس کردند به تزریق فیلر نیاز دارند، تزریق ژل را انجام دهند. اگر تزریق فیلر را بعد از ۲۰ سالگی انجام دهید، این کار باعث میشود افزایش سن در سنین بالاتر کاهش یابد. از سنین ۲۶ سالگی تا به بعد بدن انسان شروع به کاهش کیفیت استخوان و غضروف میکند و همچنین ساختارهای استحکام بخش پوست نیز کاهش مییابد. پس با تزریق فیلر در پوست شما میتوانید مانع از بروز علایم مرتبط با افزایش سن و کاهش کیفیت پوست شوید. همانطور که گفته شد برای تزریق فیلر نمیتوان سن مناسبی را پیشنهاد کرد بنابراین افراد میتوانند هر زمانی که به تزریق ژل احتیاج داشتند نسبت به این کار اقدام کنند و از مزایای آن بهره ببرند. همینطور باید دقت داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است و تزریق کردن فیلر در سن جوانی میتواند تاثیرات بهتری را در روند پیشگیری از پیری برجای بگذارد.
هزینه فیلر زیر چشم
هزینه فیلر زیر چشم ثابت نبوده و به نوع فیلر و برند آن وابسته است. هم چنین وسعت ناحیهی مد نظر برای تزریق و میزان ژلی که لازم است در میزان هزینه فیلر چشم تاثیر میگذارد. باید بگوییم که در صورتی که تمایل داشته باشید بهترین مارک فیلر زیر چشم را در یک کلینیک یا مطب با تجهیزات به روز تزریق نمایید میبایست هزینهی بیشتری را پرداخت کنید.
کاندید های نامناسب فیلر زیر چشم
کسانی که در ادامه ذکر میکنیم برای انجام تزریق فیلر زیر چشم نباید بپردازند چراکه در صورت استفاده از این روش درمانی به عوارض فیلر زیر چشم مبتلا میشوند که این افراد عبارتند از:
- خانم های باردار و شیرده
- افرادی که سابقهی سکته قلبی و مغزی دارند.
- کسانی که داروهای ضد انعقاد خون ازجمله وارفارین یا آسپرین مصرف میکنند.
- کسانی که به آسم یا حساسیتهای شدید مبتلا هستند.
- کسانی که به دیابت مبتلا بوده و انسولین مصرف میکنند.
- افرادی که به اختلالات روانی مبتلا هستند.
بعد از تزریق فیلر زیر چشم موقع بروز چه عوارضی باید به پزشک مراجعه شود؟
اگر علائم عفونت فیلر زیر چشم ازجمله تب، خروج مایع چرکی یا گرم و تورم پوست در ناحیهی تزریق شده را مشاهده نمایید یا اینکه در محل تزریق جوش چرکی ببینید میبایست هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمایید.
منبع: filler under eyes side effects
سوالات درمورد عوارض فیلر زیر چشم
تزریق فیلر چشم چگونه انجام میشود؟
روش انجام تزریق ساده میباشد. ولی در عین سادگی باید توسط پزشک ماهر و در کلینیک معتبر انجام گیرد تا مانع از بروز خطرات و عوارض جانبی شود. همچنین پزشک برای راحتی بیمار و کاهش درد احتمالی داروی ضد درد موضعی استفاده میکند. سپس از سوزن های بسیار نازک جهت پر کردن گودی زیر استفاده میکند.
برای تزریق فیلر زیر چشم چند سی سی ژل لازم است؟
برای تزریق فیلر کمتر از یک سی سی ژل لازم است مابقی آن تا زمانی که تاریخ انقضاء تمام نشده باشد میتواند مورد استفاده قرار گیرد. اگر پزشک تشخیص دهد که بیمار به چند جلسه دیگر نیز احتیاج دارد بعد از چند ماه بیمار باید مراجعه کند و در صورت تمام نشدن تاریخ انقضای آن ژل پزشک میتواند به صورت مجدد از آن استفاده کند.
ماندگاری ژل زیر چشم چه قدر میباشد؟
طول عمر ژل تزریق شده میتواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد. محصول و برندی که مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین کیفیت آن بر ماندگاری ژل تاثیر میگذارد. از طرف دیگر ویژگی های فردی نیز تاثیر گذار است. ولی به طور معمول حدود 6 الی ۱۸ ماه میتواند ماندگاری داشته باشد.