پلاسما ژل یا بایو فیلر واقعی یا اتولوگ یک نوع تزریق ژلی میباشد که از خون خود بیمار تشکیل شده است. با انتخاب این روش درمانی این واکنشهای آلرژیک در بدن کم میشود ولی با این حال باز این روش درمانی دارای عوارض است که در ادامه مقاله به توضیخ عوارض بایو فیلر میپردازیم.
عوارض بایو فیلر یا پلاسما ژل
به کار بردن فیلرهای مصنوعی در مقایسه با بایو فیلرها به دورههای نقاهت نیاز ندارد. همچنین شما میتوانید بلافاصله بعد از تزریق زندگی روزمره خود را ادامه دهید.
بایو فیلرها یا پلاسما ژلها موجب حساسیت و واکنش آلولوژیک در بدن فرد نمیشود چرا که این بایو فیلرها از بدن خود بیمار گرفته میشوند و به خاطر بالا بودن حجم پروتئین به خوبی موجب جوانسازی در ناحیه درمان میگردد و اگر این روش عوارض جانبی داشت به تزریق به وسیله سوزن بر میگردد. ازجمله عوارض بایو فیلر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کبودی جزئی در پیرامون ناحیه ی تزریق:
این کبودیها اغلب بعد از دو الی سه روز رفع میگردند.
- متورم شدن نواحی تزریق شده:
این تورم اغلب خفیف میباشد و معمولاً بعد از گذشت ۴۸ الی ۷۲ ساعت برطرف میگردد.
- قرمزی پوست:
اغلب به خاطر تزریق بایو فیلر یا پلاسما ژل، ماشاژ شدید و واکنش خفیف پوست، موجب برطرف شدن قرمزی پوست بعد پلاسما ژل ازگذشت 2 الی 3 روز میشود.
- ظاهری مصنوعی:
اگرچه تزریق بایو فیلر یا پلاسما ژل میتواند در برطرف کردن نواقص صورت تاثیر گذار باشد، ولی اگر اعتدال را رعایت نکنید و در استفاده از این روش زیادهروی کنید، شما شاهد ظاهری مصنوعی در افراد خواهید شد.
برای پیشگیری از بروز این حوادث توصیه میشود قبل از تزریق پلاسما ژل با پزشک متخصص مشورت کنید تا هم در برگزیدن نوع فیلر و هم تعداد واحدهای لازم جهت ماندگاری ظاهری طبیعی را با یکدیگر تحلیل و بررسی کنید.
بایو فیلر یا پلاسما ژل چیست؟
از بایو فیلر به منظور کاهش چین و چروکها طی یک جلسه آماده سازی و تزریق میگردد و همه این مراحل به طور تقریبی ۹۰ دقیقه زمان میبرد. بایو فیلر در نواحی مختلف صورت به کار برده میشود، همچنین به منظور برطرف کردن خطوط ریز و چین و چروکها به کار میرود. روش بایو فیلر از راه جداسازی و پردازش پلاسمای خود بیمار تهیه میشود و تزریق آن به صورت لیفت، حجم دهی و جوانسازی در صورتها و گردن انجام میشود.
پلاسما ژل دارای همان رنگ و شکل مشابه چربی خود فرد میباشد. بایو فیلر در حضور تقاضا کننده و بر اساس خواسته خود فرد آماده میشود تا طبق منطقهای که روی آن کار میشود، سفتی و غلظت مناسبی برای آن ایجاد شود. طی این فرایند حدود ۲۰ الی ۳۰ میلی لیتر خون گرفته شده و آن را در دستگاه سانتریفیوژ قرار میدهند تا پی آر پی یا همان پلاسمای غنی از پلاکت و نیز بایو فیلر آماده شود. از بایو فیلر علاوه بر درمان چین و چروکها و خطوط برای لیفت و جوانسازی مناطقی که دچار کاهش حجم هستند به کار برده میشود. این درمان از راه سلولهای بنیادی و فاکتورهای رشد سبب تحریک بیولوژیکی میگردد که موجب تولید کلاژن میشود. نخستین نتایج بلافاصله بعد از درمان قابل رویت است و اثرات تولید کلاژنهای جدید بعد از دو هفته قابل رویت میباشد. پس از دو ماه بایو فیلر به طور کامل و نرمال در ناحیه تحت درمان جذب میگردد.
در این روش دوره ی شامل سه جلسه درمانی با فاصله ۴ هفتهای بهترین گزینه میباشد. اگر بایو فیلر با تزریق prp همراه باشد نتایج حاصله از این جلسات درمانی به طور حدودی دو سال بعد از جلسه سوم، ماندگاری خواهد داشت.
روش پلاسما ژل توسط آزمایشات بالینی تایید گردیده است که تایید کننده ایمنی و اثربخشی این طریق در روند بهبود خطوط و چین و چروکهای صورت میباشد.
مراقبتهای بعد از تزریق بایو فیلر یا پلاسما ژل چگونه باید انجام بگیرد؟
- اگر بعد از تزریق ژل موضع کمی دچار قرمزی و تورم شدید، نگران نباشید، چرا که بعد از گذشت چند روز به طور کل از بین میرود.
- اگر بعد از چند روز این علایم و نشانهها برطرف نشد، باید به پزشک مراجعه کنید.
- بهتر است به مدت ۲۴ ساعت بعد از تزریق از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
- ناحیه تزریق شده را به مدت ۶ ساعت به هیچ عنوان نباید فشار یا ماساژ دهید.
- تا وقتی که در ناحیه تزریق شده قرمزی و تورم وجود داشت، نباید سرما و گرمای زیاد در این ناحیه وارد کنید.
- همچنین قبل از مصرف داروهایی که خون را رقیق میکند از جمله آسپرین باید با پزشک خود مشورت کنید چرا که این داروها موجب خونریزی و کبودی میشود.
سوالات درمورد عوارض بایو فیلر:
تفاوت بایو فیلر با فیلر مصنوعی در چیست؟
بایو فیلر یا همان پلاسما ژل از خون خود فرد گرفته میشود بنابراین برعکس فیلرهای مصنوعی دارای حداقل واکنشهای آلرژیک است.
استفاده از بایوفیلر در چه منطقههایی از پوست کاربرد دارد؟
• بهبود یافتن ظاهر جای زخم و اسکار آکنه
• جوانسازی گردن و دستها
• از بین بردن تیرگی و گودی زیر چشم
• پر نمودن لبهای نازک و کمحجم
• رفع چین و چروک زیر چشم
• گونهگذاری
• زاویهسازی فک و چانه